"Asiantuntevuus herätti luottamuksen"

"Olimme muuttaneet hiljattain Saksasta takaisin Suomeen, ja asuimme väliaikaisesti keskusta-kaksiossa Joensuussa. Kun alkoi olla selvää, että aiomme jäädä tänne ainakin joksikin aikaa, aloimme katsella uutta asuntoa.

Rivitalo, ehkä Multimäestä. Ei tarvitse olla uudiskohde, ajattelimme. Kun löysimme Area-kodin eli silloisen Priimustalojen rakenteilla olevan paritalon Karhunmäestä, suunnitelmat saivat uuden suunnan. Sijainti miellytti meitä, ja huomasimme, että samassa hintaluokassa saamme vanhan sijaan uuden asunnon. Paritalossa yksi hyvä puoli on myös se, että tontin vuokra menee puoliksi ja asuinkustannukset pysyvät maltillisina.

Kävimme rakennusvaiheessa paikan päällä tapaamassa Area-kodin Joonasta. Yritys ei ollut meille entuudestaan tuttu, mutta vakuutuimme heti siitä, kuinka kattavasti saimme tietoa tulevasta talosta ja kaikista mahdollisuuksista. Asiantuntevuus herätti luottamuksen. Kävimme tontilla joulukuun viimeisenä päivänä, ja kauppakirja allekirjoitettiin heti tammikuun alussa.

Saimme valita tietyssä hintahaarukassa pintamateriaalit uuteen kotiimme. Näihin merkittäviin päätöksiin saimme asiantuntevaa apua sisustussuunnittelijalta. Alkujaan mahdollisuus päättää itse materiaaleista ei ollut merkinnyt meille niin paljon, mutta kun mahdollisuus aukesi, niin innostuin: nyt saa ainakin juuri sellaisen kuin haluaa.

Uuteen asuntoon, paritalon 84-neliöiseen puolikkaaseen, pääsimme muuttamaan vapuksi 2016 – muutaman viikon verran aikaisemmin kuin odotimme. Rauhallisella asuinalueella on ollut hyvä elää. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä!"

Anna, 28, ja Sami, 29, paritalo Joensuun Karhunmäessä