"Rivitaloasumisen helppous viehätti"

"Ennen uuden kodin löytymistä ehdimme majailla niin vuokra-asunnossa kuin mummolassakin. Pienten lasten kanssa entinen kaksikerroksinen asunto oli ollut hankala, ja halusimme lapsille omat huoneet. Niinpä ryhdyimme etsimään meille sopivaa kotia uudiskohteista ja myimme entisen talomme Hukanhaudalla. Tuliterä asunto oli kiikarissa, sillä emme halunneet tulevaisuudessa huolia esimerkiksi sisäilmaongelmista.

Lähelle koulua rakenteilla olleen rivitalon lapsiystävällinen sijainti kiinnitti huomiomme. Rivitaloasumisen vaivattomuus viehätti meitä, sillä meistä vanhemmista kumpikaan ei ole kiinnostunut hoitamaan isoa pihaa. Myös hinta oli tietysti yksi tekijä. Saimme talon valmistajalta oikein asiakasystävällistä palvelua jo ennen ostopäätöstä, ja myöhemminkin on aina saanut soittaa, kun kysyttävää on ollut.

Löimme kaupat lukkoon helmikuussa 2017, ja odotimme asunnon valmistumista alkukesään. Saimme valita itse esimerkiksi seinien värin, kaakelit ja kaapistot tähän noin 90-neliöiseen uuteen kotiimme. Asuntoon oli mahdollista asennuttaa lisäksi takka, ja tartuin heti tarjoukseen. Kaukolämmöllä lämpiävässä asunnossa takalla ei ole vaikutusta asuinkustannuksiin, mutta rakastan sen tuomaa tunnelmaa.

Olemme nyt asuneet uudessa Area-kodissamme vasta muutaman kuukauden. Pihatyöt ovat vielä kesken, ja sisustamme kotia hiljalleen. Viihdymme täällä hienosti, ja mikä tärkeintä, lapset ovat löytäneet asuinalueelta uusia kavereita."

Perhe, jossa 2- ja 5-vuotiaat lapset, rivitaloasunto Joensuun Karhunmäessä