"Ystäväpariskunnan kanssa yhteinen paritalo"

"Etsimme ystäväpariskunnan kanssa paritalotonttia syksyllä 2016 Joensuun Karhunmäen alueelta. Edellinen vuokrakaksio alkoi käydä pieneksi ja oli aika hankkia ensimmäinen oma asunto kasvavalle perheellemme. Sopivaa tonttia Karhunmäestä ei löytynyt, mutta näimme Area-kodin ilmoituksen internetissä paritalosta, jota ei oltu vielä aloitettu rakentamaan.

Paritalon pohjaratkaisu ei ollut meille täysin sopiva, sillä halusimme hieman isomman talonpuolikkaan ja lisämakuuhuoneen tulevan perheenlisäyksen johdosta. Myös ystäväpariskunta halusi muuttaa oman puolikkaansa pohjaratkaisua ja yhdessä mietimme myös maalämpömahdollisuutta lämmitysmuotona. Olimme välittäjän kautta yhteydessä rakentajaan pohjaratkaisun ja lämmitysmuodon muuttamiseksi.

Suunnittelimme itse haluamamme pohjaratkaisun, jonka Area-kodin Joonas kävi suunnittelijan kanssa läpi. Pohja oli toteutettavissa ja keskustellessamme Joonaksen kanssa tulimme vakuuttuneeksi, että Area-koti oli oikea rakennuttaja juuri meidän talohankkeellemme. Myös lämmitysmuodon muuttaminen maalämmöksi onnistui lisäinvestoinnilla.

Joonaksen rehellisyys, ammattimaisuus ja asiakaspalvelualttius teki meihin vaikutuksen. Teimme talokaupat joulukuussa 2016 ja rakentaminen alkoi lumien sulettua huhtikuussa 2017. Valitsimme "avaimet käteen" -projektin lukuun ottamatta ulkomaalausta ja takaterassin sekä pihojen tekoa.

Olimme itse aktiivisesti mukana suunnittelemassa talon sisustusta, keittiötä ja muita kalusteita sekä kodinkonevalintoja. Näin saimme meille mieluisat materiaalivalinnat, kalusteet ja kodinkoneet. Aktiivinen osallistuminen suunnitteluun auttoi myös projektin kustannuksien hallinnassa. Toki jo projektin alkuvaiheessa olimme tutustuneet Area-kodin kilpailukykyisiin sisustusmateriaalihintoihin.

Rakentaminen eteni aikataulussa kesällä 2017 ja Joonaksen kanssa pidettyjen palavereiden avulla pysyimme eri vaiheista selvillä rakentamisen edetessä. Lopulta lokakuussa 2017 talo oli valmis ja pääsimme muuttamaan uuteen kotiin. Kokonaisuutena olemme olleet tyytyväisiä rakennusprojektiin ja olemme viihtyneet uudessa Area-kodissamme loistavasti."

Kaisa & Jarkko, paritalo Joensuun Karhunmäessä